logo

Ann Hafström

Ann Hafström
Sportsrehab_AKHSickla_360x90
pa-uppdrag-av_svart (1)

Ann Hafström

Leg. Fysioterapeut/Sjukgymnast – Barn/Unga, OMT3, Mediyogayoga lärare, KBT, FaR

Inriktning:
Unga med ortopedmedicinska problem/ överbelastningsskador och specifikt skoliosträning. Tar även emot vuxna med rygg-och ledproblem.

Leder olika gruppträningar: Mediyoga, ”Kom-igång-träning” och Nia-dans. Nytt för hösten -2023 är Skoliosträning för unga (ålder 8-20 år). Se förstasidan för aktuella tider.

Bakgrund/utbildning:
Legitimerad sjukgymnast sedan 1984, OMT (Ortopedisk Manuell Terapi), utbildad i flera steg från 1988 och examinerades med steg 3, 1996. Aktiv som lärare inom OMT för både sjukgymnaster och läkare under ca.10 års tid.

Mångårig erfarenhet och kunskap gällande rygg- och bäckenrelaterad smärta. Har jobbat många från att arbeta med personer med smärtor och problem på grund ytterlägesbelastningar – exempelvis dansare, från operabaletten, och gymnaster.

Har en bred rehabiliterande bakgrund, och har varit med och format arbetslivsinriktad rehabilitering sedan 90-talet, på olika behandlingscenter och mottagningar runt om i landet. Vidareutbildad inom psykosomatik, (mentalhälsa), samtalsgruppledare inom KBT, och även steg 1 utbildad i KBT.

Utbildad i att utföra funktions- och arbetsförmågebedömningar som stöd för läkare vid sjukskrivning.

Arbetat med undervisning gällande FaR/Fysisk aktivitet på Recept www.1177.se › liv–halsa › fysisk-aktivitet-och-traning.